Mountainbikers in de bres tegen Duchenne

Mountainbikers in de bres tegen Duchenne

Mountainbikers in de bres tegen Duchenne

Print
Arendonk - Drie Arendonkse Mountainbikers fietsen midden juni een helse tocht in de Italiaanse Veneto-regio. De zevendaagse tocht van Domegge di Cadore naar Bolzano is 570 kilometer lang en wordt georganiseerd ten voordele van het onderzoek naar de ziekte van Duchenne.
Peter Hulselmans deed in 2010 al mee aan de mountainbike-wedstrijd van Duchenne Heroes. Toen liep de wedstrijd van Luxemburg naar Leuven. Dit jaar wil hij opnieuw op de fiets voor het Duchenne-onderzoek. Hij kreeg twee ploegmaats warm voor de trip door de Italiaanse bergen. Michael Stusz en Danny Roeymans zullen zijn ploegmaats zijn in het team 'Go for Lander'.

Go for Lander is begin dit jaar gestart met de voorbereidingen voor de tocht. Naast de activiteiten voor fundraising en sponsoring moeten de mountainbikers zich ook fysisch voorbereiden. De training zal vooral gericht zijn op het overwinnen van de hoogteverschillen. De start in Domegge di Cadore ligt op 806 meter boven zeeniveau. Tijdens de tocht zullen de jongens van Go for Lander maar liefst twaalf keer naar 2.000 meter klimmen. De hoogste top ligt op 2.400 meter boven zeeniveau.

Peter Hulselmans, Michael Stusz en Danny Roeymans schrikken niet terug van de uitdaging. "Het is een schitterende tocht voor een fantastisch doel. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in", weet Peter Hulselmans.

De ziekte van Duchenne is een spierziekte die wordt veroorzaakt door de afwezigheid van het eiwit dystrofie in de spiercel. Hierdoor functioneren de spieren van een duchenne-patient niet zoals het zou moeten en is er sprake van een verminderde spierkracht. Duchenne manifesteert zich bij jonge jongens Door de zwakte kunnen deze kinderen moeilijk rechtkomen uit liggende of zittende houding. De ziekte verergert met de leeftijd van de jongens en tast steeds meer spierweefsel aan zodat de patiënten op de leeftijd van twaalf jaar meestal in een rolstoel terechtkomen. De meeste patiënten sterven rond een leftijd van 35 à 40 jaar.

TCLA

Foto: Danny Roeymans, Michael Stusz en Peter Hulselmans maken zich klaar voor de tocht van de Duchenne Heroes. De Duchenne-Lentewandeling op 24 maart aan zaal Ontmoeting is de start van hun fundraising.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio