Brit springt net op tijd uit gecrashte luchtballon

Brit springt net op tijd uit gecrashte luchtballon

Brit springt net op tijd uit gecrashte luchtballon

Print
In Egypte stortte eerder deze week een brandende luchtballon neer. De Britse passagier Michael Rennie (49) sprong net op tijd uit de mand. Zijn vrouw (48) en 18 andere passagiers overleefden het ongeval niet.

De ballon had 21 mensen aan boord onder wie negentien toeristen. Rennie en de ballonvaarder Momen Murad (27) zijn de enigen die het ongeval overleefden. Michael Rennie kon net op tijd uit de mand ontsnappen, alvorens de ballon opnieuw de hoogte in schoot. Hij sprong vanop drie meter hoogte een weiland in. Zijn vrouw Yvonne bleef achter in de mand.

Na de crash belde Rennie onmiddellijk de familie van zijn vrouw. “Michael is een gebroken man”, getuigt schoonvader Harris. “Hij stopt niet met zich te verontschuldigen om de dood van mijn dochter. Geen nachtmerrie kan beschrijven wat we op dit moment meemaken. Het was Yvonne zelf die de ballonvaart wilde maken. Ze hield van avontuur.”

Volgens Harris zat het koppel op verschillende plaatsen in de ballonmand, om zo het gewicht te verdelen. Nu blijkt dat de ballonvaarder uit de ballon sprong zonder de gasklep van de brander af te sluiten. De Egyptische autoriteiten onderzoeken de zaak. Achttien maanden geleden al stortte een heteluchtballon van hetzelfde bedrijf neer in de Nijl.

Lisa Van de Velde

.

Nu in het nieuws