Na 't Pleintje opent nu ook Dinamo een pretloket

Na eerder deze week in 't Pleintje werd nu ook in wijkcentrum Dinamo een pretloket geïnstalleerd.

Wilfried Defillet

Het pretloket is een gratis infostand waar je informatie krijgt over het aanbod aan cultuur en vrije tijd. Het zorgt er voor dat culturele activiteiten en het vrijetijdsaanbod voor iedereen bereikbaar is. Het pretloket richt zich in het bijzonder naar mensen in een kwetsbare situatie. Mensen die veraf staan van het culturele gebeuren.

Organisator Danny Jacobs legt uit hoe een pretloket werkt: "De stand wordt bemand door een ploeg vrijwilligers. Wij geven informatie over cultuur en vrije tijd maar doen zelf ook een aanbod. Wij beginnen met makkelijk verteerbare activiteiten: een film of komedietheater? gaandeweg zullen we het aanbod ook wat verdiepen. Wij doen aan smaakverbreding en hopen zo dat mensen nieuwe dingen zullen ontdekken."

De eerste resultaten zijn ronduit positief. Met het pretloket van Centrum de Wijk in Antwerpen Noord erbij kwamen een 200 mensen zich informeren.

Ruim meer dan de helft daarvan heeft zich al ingeschreven voor een activiteit. Dit tot grote tevredenheid van de organiserende verenigingen: Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw, Recht-Op en APGA.

Wilfried Defillet

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio