1 / 10
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Praalwagens en reuzen verhuizen met politie-escorte

Enkele praalwagens en reuzen van de Mechelse Ommegang zijn woensdagmorgen onder politiebegeleiding verhuisd van het stadsmagazijn naar bijgebouwen aan de Nekkerhal. Daar gaan vrijwilligers ze opknappen.

drombouts

Niet alleen voor de Hanswijkcavalcade zijn de voorbereidingen volop aan de gang. Ook voor de Ommegang, die er traditiegetrouw deel van uitmaakt de laatste zondag van augustus en de eerste van september. Arbeiders van de dienst transport en evenementen van de stad hebben gisterenmorgen de verhuizing tot een goed einde gebracht.

Met bestelwagens werden de praalwagens van De Rederijkerskamer en De Peoene voortgetrokken. Via de Boerenkrijg- en de Nekkerspoelstraat en de N15 ging het opmerkelijke transport richting Nekkerhal. "Daar zullen vrijwilligers ze opknappen, omdat er meer ruimte is om te werken dan in het stadsmagazijn. Er hebben al vier mensen zich aangeboden", zegt Eva Vanhoye, coördinator van de Erfgoedcel.

De reuzen, door UNESCO erkend om zijn bijzondere waarde, krijgen een restauratie. De stad krijgt ook het bezoek van specialisten van het 'Maison des Géants' in het Waalse Aat. Die moeten nagaan of het mogelijk is om het Ros Beiaard en de reuzen opnieuw door mensen te laten dragen. Sinds de jaren zeventig rijden ze op wieltjes.

De Erfgoedcel is trouwens nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Zo worden dragers gezocht voor de reuzen, naaisters en ook nog steeds vier heemskinderen voor het Ros Beiaard. Zij kunnen zich melden bij eva.vanhoye@mechelen.be of 015-29 49 19.

SVH

Foto's Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio