Bekende acteurs spelen benefiet voor de Marollen

Bekende acteurs spelen benefiet voor de Marollen

Bekende acteurs spelen benefiet voor de Marollen

Print
Lier - Om de afwerking en inrichting van de nieuwe theaterzaal Marollen te kunnen financieren, organiseert vzw Den Bril de komende maanden vijf benefietvoorstellingen.
Theaterzaal Marollen bevindt zich op de site van het ontmoetingscentrum Den Bril aan de Bril 6 in Lier en werd in december officieel geopend. De bouw van de zaal werd door de stad betaald. "Maar de totale kostprijs lag voor de stad te hoog. Omdat het project daarom misschien was doorgegaan, heeft de vzw Den Bril de kosten van de binneninrichting, de theaterstoelen, de klank- en lichtinstallatie en van de totale theaterinfrastructuur op zich genomen", zegt bestuurslid Jan Verbist (foto).

"Concreet betekent dit voor de vzw een investering van ruim 200.000 euro. De middelen hiervoor hebben we deels bijeen gespaard en ook verkregen door heel wat sponsoracties en eigen producties. Maar zoals meestal komen er tijdens de uitvoering van zulke werken altijd meer kosten kijken en dan huldigen wij het principe geen toegevingen te doen ten nadele van de kwaliteit en het praktische gebruik. Vandaar een extra benefietactie."

Programma

Dinsdag 12 maart: 'Eindelijk Hamlet' door Warre Borgmans.

Maandag 25 maart: 'Leven in een krabbenmand' door Marleen Merckx.

Woensdag 27 maart: 'Charlotte' door Alice Toen.

De voorstellingen beginnen telkens om 20.30u. Kaarten kosten achttien euro.

Later volgen nog 'Buitenkant van meneer Jules' door Kurt Defrancq (in april) en 'Kaarten op tafel' door Carry Goossens en Chris Bus (in mei).

Tickets: 03.480.48.27, en www.denbril.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio