Bataklan steunt dagcentrum De Oever

De stad Lier is een vereniging rijker. Ze heet Bataklan en bestaat uit jongeren met zin voor organiseren en een hart voor het goede doel. De voorbije jaren werd onder hun oude naam 'Leo Club Lier' al heel wat verwezenlijkt.

Van Rompaey Chris

"Door als zelfstandige organisatie verder te gaan, wil Bataklan bewijzen dat de vereniging sterker staat dan ooit", stelt voorzitter Jens Van Roost.

"Bataklan ondersteunt momenteel dagcentrum De Oever door het ombouwen van de tuin tot een echte speeltuin. Ten voordele van het speelplezier van de kinderen van het dagcentrum werden al ingrijpende grondwerken uitgevoerd en werd een trampoline en een crossparcours aangelegd. In de toekomst wil Bataklan nog een klein voetbalveld en enkele speeltoestellen plaatsen."

"Omdat een organisatie als de onze natuurlijk staat of valt met zijn naambekendheid hebben we een ingenieuze Facebookactie uitgedokterd.

Verscheidene sponsors geven ons financiële steun bij het bereiken van een aantal ?likes'. We roepen daarom iedereen ook warm op om deze pagina te bezoeken en volop te liken en te delen", aldus Jens Van Roost.

Dagcentrum De Oever richt zich op gezinnen met schoolgaande kinderen, waar de opvoedingssituatie is ontwricht, maar waar het zelfstandig functioneren van het gezin nog hersteld kan worden door geïntegreerde gezinsbegeleiding, gekoppeld aan een opname van de kinderen in het dagcentrum, voor en na de schooluren en in vakantieperiodes.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio