Zulte Waregem pakt overwinning op veld van Anderlecht

Zulte Waregem pakt overwinning op veld van Anderlecht

Zulte Waregem pakt overwinning op veld van Anderlecht

Print
Zulte Waregem heeft de titelstrijd weer helemaal opengegooid. De seizoensrevelatie won de topper op het veld van leider Anderlecht met 0-1 en nadert zo tot op 6 punten van paars-wit. De West-Vlamingen hebben ook nog één wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent uit Brussel.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Zulte Waregem. Jens Naessens kwam alleen voor doelman Proto, maar het Anderlecht-sluitstuk stond pal.

Daarna was het al Anderlecht dat de klok sloeg. Zulte Waregem beperkte zich tot verdedigen, wat resulteerde in veel balbezit voor paars-wit. De regerende landskampioen slaagde er echter niet in echte kansen bij mekaar te voetballen. Er werd dan ook niet meer gescoord, waardoor beide teams na een ontgoochelende eerste helft met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzochten.

IJzersterke Bossut

Na de pauze kregen de toeschouwers een betere wedstrijd te zien. Deschacht zette Mbokani al snel alleen voor Zulte-doelman Bossut, maar die hield de Congolees van de 1-0. RSCA bleef dreigen, maar slaagde er niet in de sterke Bossut te verschalken.

Na een tijdje stak ook Zulte Waregem nog eens de neus aan het venster. Proto moest redding brengen op een gevaarlijk schot van Hazard en een doelpunt van Trajkovski werd terecht afgekeurd wegens (nipt) buitenspel. Het bleek de voorbode van een sterk wedstrijdeinde van de West-Vlamingen.

In de 72ste minuut kreeg Zulte Waregem het Astridpark stil. Naessens en Berrier tikten zich door de Anderlecht-defensie en de Fransman kon de bal tegen de touwen duwen: 0-1 voor Zulte Waregem. Paars-wit leek aangedaan maar kwam in de slotfase nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Bossut liet zich echter niet kennen, waardoor Zulte Waregem de belangrijke drie punten mee naar huis mag nemen.

Titelstrijd

Het team van Franky Dury neemt het zondagavond in een inhaalwedstrijd op tegen Sporting Charleroi. Als de West-Vlamingen die wedstrijd winnend kunnen afsluiten, naderen ze tot op drie schamele puntjes van Anderlecht. De titelstrijd lijkt dus allesbehalve over.

Ook Anderlecht krijgt zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de kiezen. In de Cristal Arena geven de Brusselaars KRC Genk partij in de halve finales van de Cofidis Cup.

ToMas
Foto Belga

Meer voetbalnieuws