NV-A-schepen zorgt opnieuw (ongewild) voor ophef

NV-A-schepen zorgt opnieuw (ongewild) voor ophef

NV-A-schepen zorgt opnieuw (ongewild) voor ophef

Print
Turnhout - De bijna voltallige oppositie is woensdagavond razend geworden op schepen Willy Van Geirt (N-VA) en commissievoorzitter Danny Vermeijen.
Op de commissie, met onder meer de beleidsdomeinen sport, toerisme en onderwijs, stond een punt over de zomerprogrammatie in Turnhout waaronder de kermis en een aantal muzikale evenementen. Nog voor de toelichting voorbij was, was de bevoegde schepen Willy Van Geirt al vertrokken. Hij moest naar de Warande waar minister Joke Schauvliege op bezoek was. Oppositieraadsleden konden dus geen vragen stellen.

Paul Meeus (Vlaams Belang): "Dit is een aanfluiting van de democratie. Wij vertegenwoordigen de Turnhoutse bevolking. De minister kan wachten. Ik heb dit in mijn lange carrière nog nooit meegemaakt. Ik voel me geschoffeerd. Wij hebben de plicht de meerderheid te ondervragen. Dit is ongehoord." Ook Toon Otten van T.I.M. was boos. "Het gaat om 134.000 euro en wij mogen geen vragen stellen? Knap." Toon Otten lag al in de clinch met het college omdat een festival via zijn vzw Aaipot, Turnhout on Stage, geen vergunning kreeg.

Pierre Gladiné van DE Stadslijst begreep het ook niet. "Wat doen we hier nog ? Dan kunnen we beter onze schup afkuisen. Ronduit schandalig."

Willy Van Geirt (N-VA) aanhoorde het, maar vertrok na twintig minuten toch. "De minister wacht. De bibliotheek en Strip is ook belangrijk."

De andere aanwezige schepenen, Hannnes Anaf van sp.a en Pascale Mathe van N-VA, voelden zich niet geroepen om te antwoorden. "Dat is aan de bevoegde schepen. Al begrijp ik de misnoegdheid", aldus Hannes Anaf.

Voorzitter van de gemeenteraad Luc Hermans (CD&V) gaf de oppositie gelijk. "Een schepen moet aanwezig zijn op de commissie. Als er nog afspraken zijn, dan moet de commissie desnoods maar vervroegd worden. Ik zal de schepen daarover ook aanspreken. Dit mag niet meer. Dit moet eerste en laatste keer zijn. Maar ik vind het ook niet fair om de schuld in de schoenen van de andere schepenen te schuiven.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio