Kleine zelfstandigen willen geen glijdende werktijden

Kleine zelfstandigen willen geen glijdende werktijden

Kleine zelfstandigen willen geen glijdende werktijden

Print
Meer dan 60 procent van de kmo's in België is tegen glijdende werktijden. Ze willen niet dat hun personeel later begint en later stopt, omdat het volgens hen niet te organiseren valt.

Uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 61 procent van de kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) tegen glijdende werktijden is.

"We hebben 604 kmo's ondervraagd", zegt Sven Nouten, woordvoerder van het NSZ. "Vooral in kmo's waar slechts een handvol personeelsleden werken, is die flexibiliteit moeilijk toe te passen. Wie slechts één telefonist heeft, moet wel eisen dat die telefonist stipt op tijd komt. Want als klanten om 8u40 bellen, terwijl die telefonist pas om 8u50 binnen komt, is dat niet goed voor de klantenrelaties van het bedrijf."

Op maat van grote bedrijven

Volgens de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid werkt 26 procent van de Belgen voor een kmo met minder dan twintig personeelsleden. "Daarom is het zo spijtig dat de sociale onderhandelingen dikwijls op maat van grotere bedrijven worden gemaakt. Flexibele werktijden zijn nu eenmaal niet haalbaar voor iedereen", zegt Sven Nouten.

CWil
Foto Photo News

Nu in het nieuws