Fietspunt in Essen

Fietspunt in Essen

Fietspunt in Essen

Print
Essen -

De CD&V-gemeenteraadsleden Brigitte Van Aert, Gert Raijmaekers en Jan Suykerbuyk lanceren het idee om een fietspunt op te starten aan de fietsenstalling van het station. Dit om ervoor te zorgen dat de fietsers op een veilige manier thuis kan komen na pech, vandalisme of fietsdiefstal.


Sociale tewerkstelling

Een fietspunt is een initiatief uit de sociale economie en stelt mensen aan het werk die nu moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt. Ze zorgen voor toezicht en onderhoud van de fietsenstalling. Ze verhuren fietsen en helpen gestrande fietsers met kleine depannages om zo veilig en reglementair thuis te komen. Dit noemt men het thuiskomprincipe: er is een duidelijke afbakening van dit principe, dit om niet in het vaarwater te komen van de plaatselijke fietsenmaker.

“Er bestaan reeds 42 fietspunten in België en men wil dit in 2013 nog uitbreiden naar 67 fietspunten", vertelt Brigitte Van Aert. "De meeste fietspunten kan je terug vinden in steden maar er zijn ook gemeentes die deze service aanbieden, zoals Londerzeel en Beernem bijvoorbeeld. Essen past hier perfect in het rijtje met zijn 18.092 inwoners”, vindt Van Aert. “We zien in het fietspunt tal van voordelen voor Essen, zoals het creëren van extra sociale tewerkstelling, leenfietsen voor slachtoffers van fietsdiefstal, goede samenwerking met de politie en diefstalpreventie.”

De gemeente zal onderzoeken of er in samenspraak met de NMBS en het OCMW een fietspunt kan opgestart worden aan het station in Essen. "Wij zijn overtuigd van de meerwaarde voor Essen", zegt Brigitte Van Aert nog. De voltallige gemeenteraad ging akkoord met het voorstel.

Info:

brigitte_vanaert@yahoo.com

Foto:

De indieners van het voorstel Gert Raijmaekers, Brigitte Van Aert en Jan Suykerbuyk.

MaTi

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio