Lara Croft krijgt nieuw leven ingeblazen

Print
Het razend populaire computerspel 'Tomb Raider' is terug. Na vijf jaar radiostilte pakt ontwikkelaar Square Enix uit met het tiende deel rond avonturier Lara Croft.

De tanende populariteit van de vorige afleveringen gaf de ontwikkelaars een hoop kopzorgen. Het werd dringend tijd voor een grondige metamorfose, die dan ook is doorgevoerd voor 'Tomb Raider'. De makers van het spel gingen terug naar de oorsprong van de rondborstige heldin.

De 21-jarige Croft bevindt zich aan boord van een schip dat op weg is naar de kust van Japan. De bemanning zal daar opgravingen uitvoeren. Croft, een archeologe in spe, belandt in een nare situatie als het schip ten onder gaat na een storm. Ze komt op een groot eiland vol gevaar terecht, waaronder een moorddadige bende.

De speler moet elk element van de omgeving gebruiken om sneller en beter te vechten, superieure wapens te vervaardigen en zo elk gevaar de kop te bieden. De makers van 'Tomb Raider' wilden af van het sekssymbool Croft en ongeloofwaardige actie. Wat ze overhielden is een leuke mix van actie en omgevingspuzzels en een jong meisje dat probeert te overleven.

'Tomb Raider' wordt op 5 maart gelanceerd en is beschikbaar op PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Nu in het nieuws