Fons Moortgat heeft titel ereschepen op zak

Fons Moortgat heeft titel ereschepen op zak

Fons Moortgat heeft titel ereschepen op zak

Print
Willebroek -
Fons Moortgat heeft onder luid applaus van alle raadsleden en publiek, de titel van ereschepen in ontvangst genomen op het einde van de gemeenteraad.

Fons Moortgat sloot eind vorig jaar een periode van 9 jaar schepenambt af en zetelde liefst 24 jaar in de gemeenteraad als raadslid. In januari 1989 werd hij raadslid voor CD&V. in januari 2002 werd hij schepen voor mobiliteit, verkeer en landbouw. Volgens afspraak werd Fons Moortgat in juli 2005 terug raadslid om op 2 januari 2007 aan zijn laatste ambtstermijn te beginnen als schepen voor verkeer, mobiliteit, landbouw en sport. Inmiddels was hij in 2004 gestopt als postbode na een loopbaan van 38 jaar. Na het inleidend woordje van huidig burgemeester Eddy Bevers, vroeg hij voormalig burgemeester Marc De Laet eveneens bij de huldiging. "Fons heeft tenslotte altijd met u samengewerkt", zei Eddy Bevers.

Marc De Laet zei blij te zijn dat hij op het einde van de vorige legislatuur nog de procedure heeft opgestart om Fons Moortgat de titel van ereschepen te bezorgen. Voor 't eerst loopt deze procedure niet meer via de Vlaamse regering. "We zijn doorheen de jaren, door elkaar steeds beter te kennen, uitgegroeid tot goede vrienden, tot spijt van wie het benijd. In heb u altijd geapprecieerd voor uw gedrevenheid en als 'man van zijn woord'. Iets wat in de politiek niet altijd van iedereen kan gezegd worden", besloot Marc De Laet. Ook van de sp.a-fractie waren er net als van de bestuursmeerderheid N-VA, Open VLD en CD&V, bloemen en geschenken.

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio