Frans legionair Harold Vormezeele thuis begraven

Frans legionair Harold Vormezeele thuis begraven

Frans legionair Harold Vormezeele thuis begraven

Print
Brasschaat - De Belgische legionair Harold Vormezeele (33), die op 19 februari sneuvelde tijdens een verkenningsmissie in Mali tijdens zijn dienst bij het Franse vreemdelingenlegioen, werd deze ochtend in aanwezigheid van familie en vrienden begraven in de OLV Onbevlekt Ontvangen van Maria-ter-Heide.
De plechtigheid werd bijgewoond door zijn collega's van het legioen en werd zowel in het Frans als in het Nederlands opgevoerd.

"Harold was voor niets bang, daarvan getuigde zijn tatoeage 'no fear'. Hij was niet alleen een prima adjudant maar bleef ook trouw aan zijn vrienden.
We spraken vaak s' avonds over onze families thuis en hij uitte altijd zijn bezorgdheid om zijn moeder. Harold was meer dan een collega voor ons, hij kende zelfs onze familie", spraken de Franse militairen.

Tijdens de misviering werd Harold Vormezeele vergeleken met de vissers Andreas en Petrus uit het evangelie, die door Jezus opgeroepen werden om 'mensenvissers' te worden, met andere woorden, een boodschap verspreiden die mensen gelukkig maakt.

"Harold probeerde er samen met zijn collega's voor te zorgen dat mensen uit andere landen een gelukkiger en rechtvaardiger leven kregen. Net zoals deze twee vissers Jezus volgden, gaf ook hij alles op om zijn missie te volbrengen. Voor die passie moest hij veel opofferen en hij wist dat hij daarvoor een prijs moest betalen. Die heeft hij nu betaald", klonk het.
"Maar ook hier thuis, in Brasschaat, was hij zeer gehecht aan zijn familie en probeerde hij zo vaak mogelijk samen te komen. De missie in Mali moest hij eigenlijk niet volbrengen omdat hij hier nog revalideerde van een wonde aan zijn been. Maar hij wilde koste wat kost zijn collega's bijstaan."

Greet Wouters

Foto Dirk Kerstens

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio