Motie tegen betalende veerdiensten goedgekeurd

Nu het maatschappelijk debat over het al dan niet betalend maken van de veerdiensten op gang is gekomen, heeft het Vlaams Belang op de Willebroekse gemeenteraad een motie voor het behouden van gratis veerdiensten ingediend.

VB-fractieleider Dirk De Smedt verduidelijkte op de raad dat specifiek de veerdienst tussen Klein-Willebroek en Boom voor het schoolverkeer en de recreatieve fietsroutes langs de Rupel belangrijk is. "Deze veren zijn er op vele plekken juist gekomen om de druk op het wegverkeer te verminderen.

Bovendien is het ook een simpele kwestie van basismobiliteit", zegt Dirk De Smedt (VB).

Hij motiveerde zijn standpunt met de passagierscijfers van het veer tussen Klein Willebroek en Boom. Uit die van 2010 blijkt ook dat dit veer veruit het meest gebruikt wordt. Deze veerboot vervoerde in 2010 liefst 73.327 gebruikers, waarvan 39.571 voetgangers. "Vele, ook oudere en minder mobiele, inwoners van Klein-Willebroek nemen elke dag de boot om in Boom te winkelen of naar school te gaan. Vaak is het voor hen de meest efficiënte of veilige manier om op school of het werk te geraken", zegt Dirk De Smedt. De motie voor het behouden van deze gratis overzet is door alle fracties goedgekeurd.

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio