Ridders logeren week in tentenkamp

Ridders logeren week in tentenkamp

Ridders logeren week in tentenkamp

Print
De leerlingen van de School aan de Stroom op Linkeroever kregen maandagochtend een leuke verrassing. Aan de schoolpoort stonden enkele ridders en jonkvrouwen om de kleuters en leerlingen te verwelkomen. Op het grote grasveld naast de school staat een volledig tentenkamp waar de ridders één week zullen kamperen.

School aan de Stroom organiseert met de kleuter- en lagere school een muzikaal project rond het thema ridders en kastelen. In de eerste week organiseerde de school workshops zoals hekserij, vlaggen maken, spelen en dans. De klassen werden omgetoverd tot kleine kasteeltjes en de kleuters konden zich verkleden in ridders en jonkvrouwen. In de lagere school gingen de leerlingen op stap in de stad langs Het Steen en De Pelgrom.

Deze week komt het 'ridder-zijn' echt tot leven. Een riddervereniging komt de hele week op bezoek om de leerlingen volledig onder te dompelen in het middeleeuwse leven. Op het programma staan middeleeuwse lessen, volksspelen, boogschieten, weven, koken, knutselen, dansen, vertellen en hekserijen. "Daardoor krijgen de leerlingen een realistisch beeld van hoe de mensen vroeger leefden.", aldus directeur Els Truyman.

Op vrijdag 1 maart wordt de week feestelijk afgesloten met een slotfeest. Vanaf 16 uur kunnen ouders, buurtbewoners en geïnteresseerden komen kijken naar het groot tornooi en een demonstratiegevecht. Iedereen kan smullen van middeleeuwse rijstepap en heksensoep.

Foto School aan de Stroom

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio