Dochter Elza: "Beetje op mijn honger blijven zitten"

"Ik ben een beetje op mijn honger blijven zitten, want ik had gedacht dat De Gelder toch wel iets zou vertellen over hoe het thuis is gelopen, hoe hij het huis is binnengedrongen." Dat zei Hilde, een dochter van de vermoorde Elza Van Raemdonck, woensdag na afloop van de zittingsdag op het proces van Kim De Gelder.

jatimmermans

Woensdag werd opnieuw uitgebreid ingegaan op de moord op Elza Van Raemdonck uit Vrasene, die op 16 januari 2009 door Kim De Gelder in haar slaapkamer werd omgebracht. De Gelder gaf iets meer uitleg over de omstandigheden van die moord, iets wat hij dinsdag nog weigerde te doen.

"Ik vond deze dag heel zwaar, vooral emotioneel", zei de dochter na de zitting. "Ik heb die hele dag opnieuw beleefd, en ook de tijd erna."

De verklaringen van De Gelder gaven haar "een raar gevoel". Ze had nog willen weten of haar moeder heeft moeten lijden en hoelang De Gelder bij haar is geweest.

Volgens de vrouw moet haar moeder zich hebben verweerd. "Ze hebben mij gezegd dat het vrij snel was afgelopen. Ik kon dat moeilijk geloven. Moeder was een sterke vrouw; ze kon haar mannetje staan."

Lees ook: De Gelder excuseert zich bij voorzitter Defoort En: Man van Elza: "Mocht ik hem nu tegenkomen, kneep ik hem dood" En: De Gelder: "Elza verweerde zich fel" En ook: Herlees de emotionele getuige­nissen van de familie van Elza

Foto: De familie van Elza Van Raemdonck

Foto Belga

MEER OVER Kim De Gelder