Alle verdachten uitgaansgeweld in Oosterhout aangehouden

Alle verdachten uitgaansgeweld in Oosterhout aangehouden

Alle verdachten uitgaansgeweld in Oosterhout aangehouden

Print
Alle vijf verdachten van een schokkende mishandeling in het Nederlandse Oosterhout zijn aangehouden. De vijfde en laatste verdachte kon woensdagochtend worden aangehouden. Dat maakte de Nederlandse politie bekend. De overige vier verdachten meldden zich dinsdag vrijwillig bij de politie.

De Nederlandse politie toonde maandagavond in het regionale opsporingsprogramma 'Bureau Brabant' beelden van de mishandeling in het uitgaansgebied in Oosterhout op 19 januari. Daarop is te zien hoe vijf jongens een 25-jarige man slaan en schoppen. Het slachtoffer blijft bewusteloos achter op straat.

Lees ook: Opnieuw jongen bewusteloos geslagen na avondje stappen

De Nederlandse politie kreeg tientallen tips over de mishandeling binnen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. De politie kreeg diverse (foute) namen door en die gingen ook op internet rond.

"We zijn tevreden dat we zo snel na het tonen van de beelden de verdachten van straat hebben kunnen halen", reageerde een politiewoordvoerder woensdag. De politie noemt het een negatief bijeffect dat ook onschuldige jongens in verband zijn gebracht met de mishandeling.

Alles afwegend was het dat wel waard, antwoordde de woordvoerder desgevraagd. "Er is recht gedaan aan het slachtoffer. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt als je naam ten onrechte circuleert op internet maar wij hebben mensen gevraagd om óns te informeren", aldus de politie.

Alle verdachten komen uit Oosterhout. Vier zijn minderjarig (17 jaar) en één is meerderjarig (18 jaar). Ze worden waarschijnlijk vrijdag voorgeleid.

Belga

Nu in het nieuws