9 maanden effectief voor cannabistelende huisbaas

Print
Mechelen - De correctionele rechtbank van Mechelen heeft Nezir E. veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel voor het houden van een cannabisplantage in zijn garage. De man beweert dat die uitgebaat werd door zijn huurder en dat hij er niets mee te maken had. De huurder gaf een valse naam op en is onbekend.

Speurders vielen in november 2012 binnen in E.'s woning in het kader van een ander onderzoek. In de garage werd een professionele cannabisplantage aangetroffen met meer dan 1000 planten.

"Aanvankelijk hield de beklaagde vol dat hij niets afwist van de plantage en dat hij de garage verhuurde aan een man die hij in het Brusselse had leren kennen. Bij een tweede verhoor gaf hij wel toe dat hij al een drietal maanden wist dat er een drugsplantage stond", zei de openbaar aanklager bij de behandeling van de zaak. "Alles wijst erop dat de beklaagde minstens mede-exploitant van de cannabisplantage was."

Toch bleef de man zijn betrokkenheid ontkennen. "Hij was bang van zijn huurder", probeerde zijn advocaat, "Mensen die drugs telen zijn vaak gelinkt aan het zware criminele milieu."

De rechtbank oordeelde dat de man meer dan een onschuldig slachtoffer was aangezien er elektriciteit uit zijn living werd afgetapt naar de garage. De man kreeg een straf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel en een boete van 18.000 euro, waarvan twee derde met uitstel.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio