Vlaanderen neemt (te vroeg) afscheid van (pdw)

Print

Vlaanderen neemt (te vroeg) afscheid van (pdw)

Artistiek Vlaanderen heeft woensdagmiddag in het te kleine crematorium Westlede in Lochristi afscheid genomen van Patrick De Witte of (pdw). De man aan wie bijna alle comedians schatplichtig waren, kreeg een afscheid met een lach en een traan; net zoals zijn column meestal waren.

Zo'n 800 à 900 vrienden en collega's brachten een laatste groet aan (pdw). Onder hen heel wat bekenden zoals Marc Didden, Lieven Scheire, Bart De Pauw, Nathalie Broods, Koen Wauters, Miguel Wiels, Freya Vanden Bossche, Willy Willy of comedians als Urbanus, Bert Gabriëls, Wouter Deprez, Raf Coppens en Thomas Smith.

Muziek was er van Elvis Costello, Marvin Gaye, Paul Carrack, The Neville Brothers en live van Brendan crooker, Patrick Riguelle en Jean Blaute. Verrassende sprekers waren Frank Beke, gewezen burgemeester van Gent en buurman van De Witte en Tom Schoepen (die (pdw) bij de sceptische studiekring SKEPP haalde). Ook Josse De Pauw en boezemvriend Dirk 'Torre' Tondeleir probeerden hun verdriet in woorden om te zetten, maar het was Nigel Williams die als geen ander verwoordde wat vele aanwezigen woensdag voelden: "een hele generatie is zijn woordvoerder in de strijd tegen de onzin en de bullshit verloren."

De Witte, hoofdredacteur van P-Magazine, columnist, journalist en muzikant, overleed dinsdag 19 januari op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartfalen. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

Patrick POPPE

Foto Joris Herregods, Belga, Photo News

Nu in het nieuws