Zandhovense leerlingen ontvangen door Bart De Wever

Zandhovense leerlingen ontvangen door Bart De Wever

Zandhovense leerlingen ontvangen door Bart De Wever

Print
Zandhoven - Maandagmiddag werden de leerlingen van het vijfde jaar van het VTI Zandhoven door burgemeester Bart De Wever (NV-A) ontvangen in het stadhuis in Antwerpen. Dit uniek bezoek aan het Antwerpse stadhuis, een locatie die veel indruk maakte op de leerlingen, kadert in het Comeniusproject waar het VTI aan meewerkt. Samen met Sint Willebrord-Heilige Familie uit Berchem, een Noorse, een Oostenrijkse en een Letse school werd dit schooljaar begonnen aan het project 'E-motion, the way to work together in Europe', dat rond ondernemerschap in Europa draait. "Een dergelijk samenwerkingsproject is zeer verrijkend voor de leerlingen, ze leren vaardigheden aan die ze later nodig hebben om te functioneren in een multiculturele samenleving.", aldus Tine De Cnodder, leerkracht secretariaat in het Sint Willebrord-Heilige Familie.
Het internationale gezelschap keek zich de ogen uit in de prachtige zalen van het Antwerpse Stadhuis, in afwachting van de toespraak van burgemeester De Wever flitsten de camera's en smartphones duchtig in het rond. Na een uitgebreide verwelkoming in de stad van diamant, de haven en shoppen geeft de burgemeester een korte uitleg over de geschiedenis van het stadhuis en drukt hij op het belang van het Comeniusproject en het belang van economie in het algemeen. De aandachtig luisterende leerlingen horen hoe De Wever in alle aanwezige talen zijn publiek bedankt en hen op het hart drukt vooral te genieten van de kansen die dit project hen biedt. Vooraleer iedereen op de trappen van het stadhuis poseert voor een afsluitende groepsfoto is er nog tijd voor enkele geschenkjes, twee leerlingen verblijden de burgemeester met zoetigheden. Ook Cecilie van de Baris UB-onderneming uit de Tiller Upper Secondary School in Trondheim (Noorwegen) heeft een geschenk bij, een boek over de geschiedenis van haar stad Trondheim. "Ik hoop dat de burgemeester na het lezen van dit boek eens een bezoekje aan onze stad brengt. Ik vond het bezoek aan Antwerpen alleszins heel interessant en vind het stadhuis een prachtig gebouw." Ook de Oostenrijkse Elke is zeer tevreden over het bezoek aan Antwerpen. "De toespraak van de burgemeester was heel leuk, hij was duidelijk goed op de hoogte over ons project."

Woensdag bezoekt de groep het Europees parlement in Brussel en donderdag en vrijdag wordt iedereen verwacht in Zandhoven. In november trekt de delegatie dan naar Letland en uiteindelijk wordt in het voorjaar van 2014 afscheid genomen in Oostenrijk.
SARE

Wat is een Comeniusproject?
Een Comeniusproject is een samenwerkingsproject tussen verschillende scholen van de Europese Unie rond ondernemersschap in Europa. "Voor onze leerlingen die opgroeien binnen een grootstedelijke multiculturele context, is het belangrijk dat ze hiervoor de nodige competenties ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Ondernemersschap zorgt voor werkgelegenheid en is in deze tijden zeer belangrijk. Leren samenwerken met mensen van verschillende culturen wordt meer en meer noodzakelijk in Europa", verklaart Tine De Cnodder. "We kunnen dit project realiseren met de steun van de Europese Commissie via de Comeniusactie van het Europese 'Een Leven Lang Leren Programma'." (www.epos-vlaanderen.be) TVDB

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio