Geen kwaad opzet bij balloncrash in Egypte

Geen kwaad opzet bij balloncrash in Egypte

Geen kwaad opzet bij balloncrash in Egypte

Print
Een inleidend onderzoek naar de crash van een luchtballon waarbij negentien mensen om het leven kwamen in Egypte, heeft uitgewezen dat er geen sprake is van kwaad opzet. Dat heeft het officiële persagentschap Mena woensdag gemeld.

Onderzoekers hebben de plaats van de crash die dinsdag gebeurde in de zuidelijke stad Luxor onderzocht. De Britse toerist die de crash overleefde en andere getuigen werden volgens het bericht van het persbureau ondervraagd.

De meeste slachtoffers waren buitenlandse toeristen, onder wie negen uit Hongkong. De andere dodelijke slachtoffers kwamen uit Japan, Frankrijk, Hongarije en Groot-Brittannïe. Ook de Egyptische gids liet het leven.

De luchtballon vloog dinsdag in brand na een gaslek en ontplofte volgens technici ongeveer 300 meter boven de grond. Enkel de piloot en een Britse toerist overleefden de crash. De piloot is er naar verluidt erg aan toe.

Voor de opstanden van 2011, waarbij Hosni Moebarak ontslag moest nemen als president en werd vervangen door een regering geleid door islamisten, was toerisme goed voor ongeveer 9 procent van de Egyptische economie. Sindsdien gaat de sector van het toerisme achteruit door de politieke instabiliteit, de onveiligheid en stakingen.

Foto AFP

Nu in het nieuws