Drie doden bij schietpartij in Zwitsers houtbedrijf

Drie doden bij schietpartij in Zwitsers houtbedrijf

Drie doden bij schietpartij in Zwitsers houtbedrijf

Print
Bij een schietpartij in een Zwitsers houtbedrijf in Menznau, in het centrum van het land, zijn twee mensen en de schutter om het leven gekomen. Dat stelt woordvoerder van de politie van Luzern, Kurt Graf. Het motief van de schutter is nog niet duidelijk.

"We weten momenteel dat er drie doden en zeven gewonden zijn", aldus Graf. "De dader behoort tot de doden."

Een woordvoerder van de politie maakte op een persconferentie bekend dat de dader een 42-jarige Zwitser was die al meer dan tien jaar voor het bedrijf werkte. De dader was volgens de directeur van het bedrijf iemand die "heel rustig" was en "niet opviel". Hij schoot niet in het wilde weg maar richtte zijn handvuurwapen op de slachtoffers. Zes van de zeven gewonden zouden zwaargewond zijn.

Het gebied rond het bedrijf op 25 kilometer ten westen van Luzern is afgezet. Er zijn heel wat hulpverleners en politieagenten ingeschakeld, net als drie helikopters. Die brachten zwaargewonden naar verschillende ziekenhuizen over.

Ooggetuigen melden dat de arbeiders een ontbijtpauze hielden, toen plots geschoten werd. De politie heeft een noodtelefoonnummer ingesteld.

Belga

Foto EPA

Nu in het nieuws