Fauwater vanaf vandaag dicht

Fauwater vanaf vandaag dicht

Fauwater vanaf vandaag dicht

Print
Kasterlee - Camping en chaletpark Fauwater moet vanaf vandaag (woensdag) de deuren sluiten. Eerder deze maand kregen de uitbaters van het Departement Internationaal Vlaanderen te horen dat hun exploitatievergunning werd ingetrokken.

Uitbater Barnhy van Loon zit in zak en as. De problemen begonnen op 2 december 2012. Toen viel de politie binnen bij Fauwater en werd het brandveiligheidsattest van de camping ingetrokken. Daarop moest het park sluiten. Na tussenkomst van de Raad van State konden de uitbaters weer openen, maar nu is door het Departement Internationaal Vlaanderen de uitbatingsvergunning van Fauwater ingetrokken. Daardoor moeten de uitbaters hun zaak sluiten.

"We kregen van de burgemeester te horen dat we vanaf volgende week controles kunnen verwachten in de chalets. Er is door het slechte weer nu weinig activiteit op de camping, want heel wat van de Poolse bouwvakkers zijn door het vorstverlet weer naar huis. We verwachten hen volgende week terug, want een aantal van hen heeft hier nog bagage liggen", vertelt de zaakvoerder. "We zullen ook in het Pools uithangen dat ze zich bij hun aankomst meteen bij ons moeten melden. Het merendeel van onze vaste klanten verblijft intussen in parken in Nederland, Frankrijk en Wallonië."

EDDY LEYSEN

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio