ZF Wind Power wil 135 banen schrappen

Bij ZF Wind Power Antwerpen NV heeft de ondernemingsraad woensdag het mogelijke ontslag van 135 werknemers aangekondigd. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Een herstructurering ten gevolge van aanhoudende concurrentie en een dalende omzetverwachting wordt als reden aangehaald.

ikerremans

ZF Wind Power Antwerpen NV, met vestigingen in Kontich en Lommel, heeft aan de ondernemingsraad en haar medewerkers in België een mogelijke vermindering van het personeelsbestand van 135 werknemers in België aangekondigd, zowat 15 procent van het totale werknemersbestand.

Volgens Jan Willem Ruinemans, CEO van ZF Wind Power, liggen de aanhoudende concurrentie in de markt van de tandwielkasten voor windturbines, maar ook de dalende omzetverwachting aan de basis van de beslissing. "De markt van tandwielkasten voor windturbines wordt geconfronteerd met overcapaciteit. De kostenbesparende maatregelen die wij uitvoeren, als onderdeel van deze reorganisatie, zijn moeilijk, maar noodzakelijke acties in deze competitieve markt."

Hij stelt verder dat het bedrijf goed geplaatst is om op lange termijn te profiteren van de "groeiperspectieven in de windmarkt".

Het bedrijf stelt verder begin januari een transformatieplan aangevat te hebben om kosten te besparen en om de positie van de onderneming in de markt te verbeteren. De informatie- en consultatiefase volgens de wet-Renault werd opgestart in samenspraak met de vakbonden.

Archieffoto Dick Demey: vestiging Lommel

Vastgoed

Jobs in de regio