Ervaren Antwerpkern laat het afweten

Ervaren Antwerpkern laat het afweten

Ervaren Antwerpkern laat het afweten

Print
Antwerp speelt vanavond op het veld van WS Woluwe. Niet meteen de tegenstander met de grootste naam, maar de Brusselaars hebben wel iets waar ze op de Bosuil dit seizoen alleen maar van kunnen dromen: een periodetitel. In de Antwerpkern zitten dertien spelers met ervaring in eerste klasse, maar toch staat de Great Old slechts twaalfde in tweede. Hoe komt dat? "Er is te weinig vechtlust", zegt doelman Bjorn Sengier.

Antwerp is op de dool. De ploeg pakte sinds november acht op 36 en is na een sterke herfst afgegleden naar de twaalfde plek in tweede klasse. Een historisch dieptepunt voor de Great Old en dat met een kern die allemaal samen 1.291 wedstrijden in eerste klasse op de teller heeft. Zet daarbij een trainer - Dennis van Wijk - die al menige tweedeklasser naar eerste klasse heeft gebracht en je hebt ogenschijnlijk een ideale cocktail om eindelijk terug te keren naar waar de club thuishoort: eerste klasse. Dat is althans de theorie. De praktijk is zoveel schrijnender.

"Hoe het komt dat we met zo'n ervaren kern toch zo diep zijn weggezakt? Als ik dat wist stonden we daar niet", zegt Bjorn Sengier, die zelf in eerste klasse actief was met Zulte Waregem. "Wat ik wel weet, is dat er te weinig vechtlust is op dit moment. In november speelden we thuis tegen Sint-Truiden voor 10.000 supporters. STVV heeft kwalitatief misschien de sterkste kern, maar wij wonnen omdat we erg gretig waren. Dat heb ik nadien nooit meer gezien en dat vind ik erg jammer."

Jorn Vermeulen, ex-middenvelder van Club Brugge en OH Leuven, ziet nog een andere oorzaak. "De trainer reikt bepaalde zaken aan, maar sommige jongens pikken dat niet op. Ik had er toen ik hier tekende wel wat meer van verwacht."

Blijft het feit dat de ervaren Antwerpkern maar niet tot resultaten komt. "In het verleden heeft Antwerp altijd een kern gehad met grote namen voor tweede klasse, maar toch zit deze club al tien jaar in tweede", zegt Sengier. "Misschien moet de club daar eens over nadenken."

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

GERT GYSEN

Foto GMAX

Meer voetbalnieuws