Heist wil met Noorse Lillehammer in zee gaan

Heist wil met Noorse Lillehammer in zee gaan

Heist wil met Noorse Lillehammer in zee gaan

Print
Heist-op-den-Berg - Een grote delegatie van de Heistse Heilig-Hartscholen is pas terug het Noorse Lillehammer. Het zette er de eerste stappen richting een nieuw Twin City-project.
De school ging voor het nieuwe Comeniusproject The Tree of Freedom naar het skiparadijs, waar in 1994 de winterspelen werden georganiseerd. 19 leerlingen en twee leerkrachten gingen mee. "Het was heel boeiend. Op dit moment wordt er het tweede deel van de succesrijke reeks Lilyhammer gedraaid waarin een New Yorkse gangster geherlokaliseerd wordt en met een nieuwe naam een nieuw leven begint. Onze leerlingen werden warm verwelkomd en gehuisvest door hun Noorse collega's van de Videregaende Skolen in Lillehammer. Ze kregen een interessant programma voorgeschoteld, waaronder een ijskoude wandeling door Lillehammer, waarin ze meer dan eens voor de camera's van Lilyhammer paradeerden. Ze brachten ook een bezoek aan het openluchtmuseum voor geschiedenis en folklore Maihaugen, maakten een bustrip naar Oslo, enzovoort", overloopt coördinator Bernadette De Cat.

Nog voor het afscheidsfeestje werden de gesloten vriendschappen nog extra bestendigd. "Ik heb op uitnodiging van burgemeester Espen Johnsen een bezoek bracht aan het gemeentehuis en de gemeentelijke diensten. We hebben er met de goedkeuring van onze burgemeester het pad geëffend voor een nieuw Twin City-project. De besprekingen worden verder gezet tijdens het tegenbezoek van de Noorse delegatie aan Heist-op-den-Berg en de Heilig-Hartscholen van 17 tot 21 maart 2013."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio