Ambtenaar krijgt al zeven jaar loon na schorsing

Ambtenaar krijgt al zeven jaar loon na schorsing

Ambtenaar krijgt al zeven jaar loon na schorsing

Print
Een ambtenaar die door een seksgrapje al zeven jaar geschorst thuis zit, ontving al die tijd gewoon zijn loon. De rechter heeft nog altijd geen uitspraak gedaan over de zaak en daarom blijft de man uitbetaald worden.

Steven B. uit Kaprijke haalde voglens Het Nieuwsblad een grapje uit met zijn directe chef. Op een datingsite plaatste hij in 2006 een foto van diens vrouw. Onder de foto verscheen dan het nummer van haar man, met de boodschap "Ik ben een knap blondje met een mooie C-cup. Ik heb wel een saaie man die mij niet meer ziet staan. Ik zoek vrijblijvende sekspartners in Brugge of Brussel".

Onderzoek blijft lopen

B., een inspecteur van de FOD Sociale Zekerheid werd daarna geschorst. Tot op vandaag, zeven jaar lang dus, is de man zijn loon gewoon blijven ontvangen. "Dat komt omdat er tegelijkertijd ook een gerechtelijk onderzoek werd opgestart", luidt het bij de FOD Sociale Zekerheid. "Er waren aanwijzingen dat de werknemer ook had ingebroken in de computer van een collega. Daardoor hebben we een strafrechtelijke klacht ingediend".

De geschorste inspecteur zou zomaar ingelogd hebben op de computer van een collega en zijn mailbox doorlezen hebben. Uit een mail maakte hij op dat de collega bekend had vreemd te zijn gegaan. B. stuurde dat bericht vervolgens door naar de echtgenote en vijf collega's.

Bekentenis

De vermeende dader zou de grap rond de datingsite wel hebben toegegeven, maar de computerinbreuk niet. De rechtzaak rond zijn schorsing sleept nu al zeven jaar aan. In eerste aanleg, twee jaar geleden, werd B. veroordeeld tot een boete. Daartegen ging hij in beroep. Een nieuwe uitspraak van het hof van beroep in Gent kan nu nog enkele maanden op zich laten wachten.

Wordt B. in beroep veroordeeld, dan hangt hem de boete boven het hoofd die hij in eerste aanleg opgelegd kreeg. Pas daarna kan de FOD een eigen tuchtprocedure opstarten.

Vastbenoemd

Omdat de geschorste inspecteur vastbenoemd is, blijft het onzeker of hij wel ontslagen wordt. Een overplaatsing naar een andere dienst behoort tot de mogelijkheden. Dat B. het loon dat hij de voorbije jaren is blijven ontvangen zal moeten terugstorten, is naar verluidt "eerder klein".

MCe
Archieffoto

Nu in het nieuws