Wachtlijst scholen groeit nog verder aan

Wachtlijst scholen groeit nog verder aan

Wachtlijst scholen groeit nog verder aan

Print
Het bedrag van de wachtlijst van nieuwbouw en renovatie van scholen in Vlaanderen is aangegroeid tot 3,1 miljard euro. Voor de stad gaat het om zowat 130 projecten, sommige al een kwarteeuw geleden ingediend.

Vlaanderen heeft een achterstand in schoolinfrastructuur van 3,1 miljard euro. Dat bedrag is nodig voor de nieuwbouw en renovatie van 2522 schoolgebouwen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Lode Vereeck (LDD) heeft opgevraagd bij onderwijsminister Pascal Smet (sp.a).

De wachtlijst voor infrastructuurwerken is zowel indrukwekkend als misleidend. Aangezien de lijst al jaren meegaat, het oudste project is ingediend in 1993 door een school uit Maasmechelen, is een aantal projecten ondertussen geschrapt of op een andere manier tot een goed einde gebracht.

Maar als graadmeter voor de achterstand, na jaren van desinvesteringen, kan het tellen. De provincie Antwerpen is goed voor 773 miljoen euro aan projecten, een kwart van het totaal. Voor de stad Antwerpen gaat het om een 130-tal projecten. Net als in de rest van Vlaanderen gaat het hier voornamelijk om nieuwbouw, renovatie en energiebesparende maatregelen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

WIM DAENINCK/YVES LAMBRIX

Foto Jan Van der Perre: De vernieuwbouw van dit Xaveriuscollege in Borgerhout staat eindelijk in de startblokken. Het project was ingediend in 1998.

Nu in het nieuws