Ter Beke legt lasagnefabrieken in Luik en Luxemburg stil

Ter Beke legt lasagnefabrieken in Luik en Luxemburg stil

Ter Beke legt lasagnefabrieken in Luik en Luxemburg stil

Print
Versevoedingsgroep Ter Beke moet twee van haar fabrieken tijdelijk sluiten door economische werkloosheid. De vestigingen in het Luikse Wanze en in Marche-en-Famenne (Luxemburg), waar lasagnes gemaakt worden, krijgen te weinig maaltijden verkocht door het paardenvleesschandaal. Dat melden L'Echo en De Tijd.

Het vleesschandaal blijft maar uitdijen nadat in verschillende rundvleesproducten sporen van paardenvlees gevonden werden. De hele sector kreunt onder de problematiek. Zo viel de verkoop van bereide maaltijden al sterk terug in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Technisch werkloos

Met Ter Beke valt ook het eerste Belgische slachtoffer. Het bedrijf is met verse lasagnes marktleider in Europa, met Come a Casa als bekendste merk. 104 van de 184 personeelsleden van beide fabrieken zijn op dit ogenblik economisch werkloos.

"Het is gigantisch. We hebben het nog nooit zo erg geweten", zeggen vakbondsafgevaardigden Marc Delvenne en Bernard Vanwynsberghe van het ACV. Hoe lang de economische werkloosheid zal aanhouden, is nog onduidelijk. De grootste schade wordt geleden in Duitsland, waar Ter Beke bijna 7 procent van zijn totaalomzet draait. Ook in België loopt de schade op.

MCe
Archieffoto

Nu in het nieuws