Fabeltjesland is nu sociaal restaurant

Fabeltjesland is nu sociaal restaurant

Fabeltjesland is nu sociaal restaurant

Print
Dendermonde - Midden in het proces-De Gelder is Fabeltjesland, ofwel ’t Vork, opnieuw open. In het vroegere gebouw van de kinderopvang waar de moordenaar met zijn messen in het rond zwaaide, huist nu een sociaal restaurant.

Het is nu vier jaar geleden en intussen heeft Fabeltjesland in de Vijfde Januaristraat plaatsgemaakt voor ’t Vork. Een sociaal restaurant van het OCMW van de stad Dendermonde. Het was eerder al officieel geopend, maar sinds dinsdag kunt u er ook effectief gaan eten. “Alles is volledig verbouwd”, zegt verantwoordelijke Marianne Broothaerts.

“We hebben ervoor gekozen om op geen enkele manier naar het kinderdagverblijf te verwijzen. We zitten hier samen met het naai- en het strijkatelier. Er is van deze plaats weer iets moois gemaakt. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar ze komen eten en waar ze rustig een babbeltje slaan.”

In ’t Vork kunnen 124 mensen een middagmaal nuttigen, bijna tegen de inkoopprijs. Wie arm is, betaalt gemiddeld 4,50 euro, wie het wat beter heeft 6 euro. Voor soep met brood en een slaatje wordt 2 euro gerekend.

De verantwoordelijken van ’t Vork zien het zeker goed zitten. “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”, vindt Marianne Broothaers. “Bij het proces in Gent kunnen de slachtoffers en hun familie misschien eindelijk beginnen met de verwerking van het leed, terwijl wij hier voor nieuw leven zorgen. Je kunt het ook van een heel andere kant bekijken: uiteindelijk zijn er wel 25 kinderen op deze plaats gered.”

STEF VAN OVERSTRAETEN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio