Advocaat familie Jacob: "Onderzoek moet elders worden overgedaan"

Advocaat familie Jacob: Onderzoek moet elders worden overgedaan

Advocaat familie Jacob: "Onderzoek moet elders worden overgedaan"

Print
De familie van Jonathan Jacob zegt haar vertrouwen in Justitie in Antwerpen op. “We willen een volledig nieuw onderzoek buiten Antwerpen”, zegt Peter Callebaut, de advocaat van de familie.

“Het deksel is van de beerput en ik hoop dat nu alles naar boven komt.” Zo reageerde advocaat Jef Vermassen op de nieuwe ontwikkelingen in het dossier. Vermassen treedt op als advocaat van de familie, samen met meester Peter Callebaut. “Ik schrik niet. Dit bewijst wat wij al lang vermoeden en dat trouwens iedereen kon lezen in het dossier.”

De nieuwe onthulling van de procureur-generaal en de heropening van het onderzoek naar het onderzoek veranderen niets aan de houding van de advocaten en de familie van Jonathan Jacob. “Het zal nu voor iedereen wel duidelijk zijn, dit onderzoek kan onmogelijk objectief worden gevoerd in Antwerpen."

"We gaan zelf stappen ondernemen en moeten nog kiezen tussen twee mogelijke pistes. We kunnen een formele klacht indienen bij de minister, die dan via haar positief injunctierecht het onderzoek kan laten overdoen door een ander parket-generaal. Dat is dan Brussel of Gent. Of we kunnen naar cassatie stappen voor gewettigde verdenking lastens de leden van het parket van Antwerpen. Cassatie zou dan kunnen tussenkomen en het doorverwijzen naar een ander hof van beroep."

De advocaat geeft nog mee dat Jan Jacob, de vader van Jonathan, er bijna aan onderdoor gaat. “Toch blijft hij de strijd voeren in het besef dat hij daarmee zijn zoon niet terugkrijgt. Maar hij wil dat dit nooit meer gebeurt.”

Lees ook: Turtelboom: "Onderzoek blijft bij procureur-generaal Liégeois in Antwerpen"

Open Vld, N-VA en Groen willen onderzoek naar ander Hof van Beroep

AK
Foto Belga

Nu in het nieuws