Jong geweld op twintigste Nekka-Nacht

Nekka-Nacht viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en grijpt voor die jubileumeditie terug naar tien vaste waarden van het Nederlandstalige lied, die elk eerder al de centrale figuur van het festival waren. De organisatie maakte dinsdag de volledige affiche bekend.

Naast de tien 'topnamen' staan daar ook nog eens evenveel jonge leeuwen op, "de centrale gasten van de toekomst".

Eerder raakte al bekend dat onder meer Bart Peeters speciaal zijn sabbatjaar zou onderbreken om op de uitnodiging van Nekka in te kunnen gaan. Ook Yevgueni, kleinkunstpionier Zjef Vanuytsel, folkgroep Kadril, Raymond Van het Groenewoud, Johan Verminnen en Kommil Foo zullen op vrijdag 19 april in het Sportpaleis van de partij zijn. Van onze noorderburen komen Frank Boeijen, Thé Lau (The Scene) en Stef Bos langs.

Uit de nieuwe lichting Nederlandstalige artiesten koos Nekka-Nacht voor Buurman, JackoBond, Mira, Bandits, Senne Guns, Stoomboot, Wannes Cappelle, Berlaen, Jelle Cleymans en Hannelore Bedert. Ook zij stonden al eerder op Nekka-Nacht of danken hun doorbraak deels aan de Nekka-Wedstrijd die jaarlijks op zoek gaat naar onontgonnen kleinkunsttalent.

Tickets voor Nekka-Nacht zijn momenteel in voorverkoop en kosten tussen de 20 en 35 euro, inclusief gratis gebruik van trams en bussen van De Lijn in Antwerpen.

Foto Sarah Van den Elsken

Nu in het nieuws