Kasteelmoord: André Gyselbrecht blijft in de cel

André Gyselbrecht, de schoonvader van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens, mag dinsdagavond de Ieperse gevangenis niet verlaten. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste dat de man langer opgesloten blijft.

jatimmermans

Als hoofdreden werd verwezen naar een recent cassatie-arrest, zo zegt zijn advocaat Johan Platteau, die 24 uur de tijd heeft om cassatieberoep tegen de beslissing aan te tekenen. "Volgens dat arrest kan een nieuwe aanhouding als er nieuwe elementen opduiken sinds de laatste vrijlating", aldus Platteau. "Sinds de vrijlating is er DNA gevonden van de huurmoordenaar, wat een nieuw element is. Mijn cliënt werd daar al kortstondig voor opgepakt."

Platteau zegt teleurgesteld te zijn in het arrest, maar verklaarde dat zowel hij als het openbaar ministerie "alles gegeven hebben in de zaak".

Vorige week dinsdag nog besliste de raadkamer in Brugge om de aanhouding van André Gyselbrecht met een maand te handhaven. De dokter werd op 14 februari opnieuw opgesloten, nadat hij op 4 september vorig jaar vrijgelaten werd onder voorwaarden door de Kamer van Inbeschuldiging, samen met zijn zoon Peter.

De schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens zat al eens bijna zeven maanden in de cel, samen met zijn zoon Peter. Hij werd toen aangehouden op 16 februari 2012, een dag voordat het lijk van de vermoorde Stijn Saelens nabij de chalet van S. in Sint-Maria-Aalter gevonden werd.

Foto Belga

MEER OVER Wingene