"Cultuur en vrijetijd moet er voor iedereen zijn"

In buurtcentrum 't Pleintje werd een pretloket geïnstalleerd. Het pretloket is een gratis infostand waar je gemakkelijk toegang krijgt tot het aanbod aan cultuur en vrije tijd. Eigenlijk zorgt het pretloket er voor dat culturele activiteiten en het vrijetijdsaanbod voor iedereen bereikbaar is. Ook, en misschien vooral, mensen voor wie het culturele gebeuren ver van hun bed staat. Vaak mensen in een kwetsbare situatie.

Wilfried Defillet

De stand wordt bemand door een ploeg vrijwilligers. Zij staan klaar om te helpen met alle vragen over cultuur en vrije tijd. Vragen over de A-kaart?

Of hoe aan goedkope tickets te geraken? Hoe tickets te bestellen? De vrijwilligers helpen de geïnteresseerden verder.

Elke maand wordt een cultuurmenu gemaakt met de leukste uitstappen. Er zullen ook groepsuitstappen georganiseerd worden, geregeld door een ploeg van vrijwilligers. Dat wordt ook nog eens gepubliceerd in de pretgazet. De tickets voor de verschillende uitstappen worden altijd aan een zo goedkoop mogelijke prijs aangeboden, want cultuur en vrije tijd moet er voor iedereen zijn. Dat is toch de overtuiging van de organiserende verenigingen: Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw, Recht-Op en APGA.

Wilfried Defillet

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio