1 / 2

Nepmeubels in lege woning zorgen voor hogere prijs

Zet kartonnen meubelen in je woning wanneer je het op de markt brengt. "Huizen vinden sneller kopers en mensen betalen ook meer als ze zien hoe een woning kan worden ingericht", zegt vastgoedstyliste Manou Rottiers.

wverhaert

"Als je een leeg huis moet bemeubelen om te verkopen, huur je de meubels en dat kost enkele duizenden euro. Maar met kartonnen meubels kun je hetzelfde effect bereiken en voor 500 euro bemeubel je al een heel huis", zegt Manou Rottiers van Style@Home. "In Nederland en Frankrijk bestaat het al langer. Maar het waren gewone vierkante blokken. Deze meubels lijken echt."

En dat is ook waar het om draait volgens retailspecialist Gino Van Ossel. "Hoe meer iets lijkt op wat je uiteindelijk krijgt, hoe beter het verkoopt. Als je spaghettisaus verkoopt, zet je op de verpakking ook de spaghetti die geserveerd wordt."

Gezellig

"Karton wordt vaak geassocieerd met niet sterk en goedkoper. Dus de meubels moeten voldoende echt lijken. Vroeger had je plastic tv's om in een huis te plaatsen, maar je zag van ver dat ze niet echt waren. Een aangekleed huis oogt veel gezelliger. Je verkoopt eigenlijk een thuis in plaats van een huis. Mensen gaan meer af op hun gevoel. Ze worden dan verleid om meer te betalen."

En die meerwaarde kan tot 8% gaan, volgens Rottiers. "Kartonnen meubels worden populairder. Ik krijg bijna elke week twee of drie aanvragen binnen. Mensen kunnen het ook makkelijk zelf doen."

Ook vastgoedmakelaar Wim Peleman van First Immo in Antwerpen merkt de trend. "Wij zijn vragende partij om een huis in te richten omdat dat makkelijker verkoopt. Inrichting met karton wérkt.

"De meeste mensen kunnen geen plan lezen en kunnen de ruimte niet aankleden in functie van wat ze willen. Met de inrichting kunnen ze zich makkelijker voorstellen wat het is en het lijkt ook leefbaarder."

Gazet van Antwerpen / Archiefbeeld Photo News
NIET TE MISSEN