450 ontslagen bij Verbinnen Poultry Group

450 ontslagen bij Verbinnen Poultry Group

450 ontslagen bij Verbinnen Poultry Group

Print
Olen - Het failliete kippenbedrijf Verbinnen Poultry Group (VPG) in Olen kan geen doorstart maken. Alle 450 werknemers krijgen vandaag hun ontslagbrief. De lonen van februari kunnen niet worden uitbetaald.

Zoals verwacht sprak de rechtbank van koophandel in Turnhout dinsdag het faillissement uit van de zeven vennootschappen die samen VPG uitmaken. De directie van VPG legde maandag zelf de boeken neer. Het personeel, dat bestaat uit dertig nationaliteiten, kreeg dinsdag meer uitleg van de curatoren. De 450 werknemers hoopten op een doorstart van het bedrijf, maar dat zit er volgens de curatoren voorlopig niet in. Ze krijgen allemaal hun ontslagbrief.

“We nemen wel een aantal mensen, naar schatting tussen de 20 en 30 personen, op interimbasis in dienst om het bedrijf in goede staat te houden en om een eventuele overname niet te hypothekeren”, zegt curator Tom Van Even. De curatoren contacteren opnieuw die bedrijven die de voorbije maanden al geïnteresseerd waren in een overname van Verbinnen.

Het personeel moet nog een bijkomende opdoffer verwerken. Voor het uitbetalen van de lonen van februari is er geen geld meer. Volgens de curatoren zijn er al wel voorschotten uitbetaald. “Maar sinds begin februari hebben de mensen geen inkomen meer. Ze hebben pas recht op een werkloosheidsuitkering vanaf begin april. Voor veel werknemers is dit wel problematisch”, zegt Antoine Van den Broeck van de vakbond ACV Voeding en Diensten.

De vakbonden spreken van een slecht beleid door de managers van de investeringsmaatschappij Gimv, dat voor 80 procent de touwtjes in handen heeft.

Bart Van den Langenbergh/Belga
Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio