N-VA verbijsterd: "Fundamentele oneerlijkheid ACW-top gaat verder"

N-VA is "verbijsterd" dat het ACW de notionele interestaftrek wil gebruiken op 110 miljoen euro belastinggeld die de organisatie ontving van Belfius voor de afkoop van de winstbewijzen. "Daaruit blijkt eens te meer de fundamentele oneerlijkheid van de ACW-top in dit dossier, ten koste van hun eigen vrijwilligers, de Arco-coöperanten en de belastingbetaler", stelt de partij in een reactie op het uitlekken van een interne nota.

tmas

"Eens te meer gebruikt het ACW dezelfde fiscale mechanismen waarvoor het anderen met de vinger wijst. Voor het ACW blijft gelden: doe wat wij zeggen, niet wat wij doen. Welke geloofwaardigheid hebben deze mensen nog? De vraag stellen is ze beantwoorden", stelt Kamerlid Peter Dedecker, die eerder aanklaagde dat het ACW in het verleden alles deed om belastingen te ontwijken.

Hij stelt nu vast dat het ACW van plan is de komende jaren amper tot geen belastingen te betalen op de afgekochte winstbewijzen. "Met deze optimalisatie van de inkomsten, plant de ACW-top bovendien om het eigen personeel massaal af te danken. Nochtans was voor het ACW de notionele interestaftrek enkel aanvaardbaar als deze gebruikt werd voor jobcreatie. Dat afvloeiingen absoluut noodzakelijk zouden zijn, valt overigens te betwijfelen", stelt de N-VA nog.

Belga

Foto Belga: Peter Dedecker (N-VA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER