Adele ontvangt Oscar voor 'Beste Originele Nummer'

Adele ontvangt Oscar voor 'Beste Originele Nummer'

Adele ontvangt Oscar voor 'Beste Originele Nummer'

Print
Zangeres Adele mocht gisteren het gouden beeldje voor 'Beste Nummer' in ontvangst nemen. Ze kreeg de award voor het nummer 'Skyfall' uit de gelijknamige Bond- film. De filmreeks rond spion James Bond verdiende zo zijn derde Oscar.

De reeks bestaat ondertussen uit 23 films en bestrijkt een tijdspanne van 50 jaar. Om dit jubileum in de bloemetjes te zetten, pakte de organisatie uit met een eerbetoon aan de Britse superspion. Het filmpje van de beste Bond-fragmenten werd aangekondigd door Bond-meisje en Oscarwinnares Halle Berry. Het eerbetoon werd afgesloten met een optreden van Shirley Bassey die het Bondnummer 'Goldfinger' bracht.

De Bond-films zijn echter niet zo populair op de Oscars. De filmreeks wist in totaal slechts vier van de veertien nominaties te verzilveren. Twee van die Oscars werden uitgereikt aan 'Skyfall'. De laatste aflevering rond James Bond was goed voor vijf nominaties.

Buiten de prijs voor het beste nummer, kreeg de film ook de Oscar voor 'Beste Geluidseffecten'. Die Oscar moeten ze wel delen met de crew van 'Zero Dark Thirty'. De crew van regisseuse Kathryn Bigelow kon één Oscar ophalen, ondanks vijf nominaties.

Het was sinds 1981 geleden dat een Bond-film kans maakte op het gegeerde gouden beeldje. Toen werd 'For your eyes only' genomineerd voor 'Beste Originele Nummer', maar kon de nominatie niet verzilveren.

Foto Reuters

MEEST RECENT