Standard en Genk spelen scoreloos gelijk

In een slappe topper hebben Standard en Racing Genk niet kunnen scoren. Er was wel wat om voor te spelen, want de winnaar kon zich verzekeren van de derde plaats. Bovendien deelden leider Anderlecht en Club Brugge de punten. 2-2 werd het daar.

mceulemans

Standard moest het op het middenveld zien te rooien zonder de geschorste Vainqueur. Ook Ezekiel was er niet bij wegens een lichte knieblessure. Reza verloor zijn basisplaats, ten koste van Cristea en Batshuayi. Ook Genk trad niet met volle sterkte aan. Simaeys en Buffel waren geveld door griep, net als coach Mario Been. Fernandez en Joseph-Monrose waren hun vervangers.

Gemiste kansen

De topper was er vooral eentje van gemiste kansen. In de vierde minuut knikte Croux een voorzet op de vuisten van Kawashima. Even later moest Köteles aan de bak op een stevig schot van Buzaglo. Ook Buyens vond de goal niet. Zijn kopbal miste richting. Standard drong iets nadrukkelijker aan en was in het eerste kwart van de wedstrijd de betere ploeg. Toch groef Racing Genk zich helemaal niet in.

Sclessin schoot wakker toen Batshuayi via een Genks been de kruising raakte en het doelhout deed trillen. De troepen van Mario been probeerden wat meer vastheid te creëren, terwijl Standard het spel in handen bleek te houden. Veel doelgevaar komt daar echter niet uit voort.

Sterke Cristea

Vlak na rust ging Tshimanga in de fout, maar Mpoku was te onzeker om het geschenk in dank aan te nemen. Zijn flauw schotje werd opgevist door Köteles. Cristea, die een puike wedstrijd speelde, kapte zich mooi vrij, maar besloot naast het doel. Aangevuurd door de thuisaanhang trapte Cristea een tweede keer naar doel, maar Köteles ging goed plat. Een half uur voor tijd kwam Genk nog eens dicht bij een doelpunt. Hyland en Barda zetten een mooie combinatie op en de bal belandde bij Gorius. Die knalde loeihard tegen de kruising.

Van Damme bereikte na een inspanning op de flank de ingevallen Reza, maar diens kopbal leek nergens naar en ging hoog over. Dat leek wel de doodsteek te betekenen voor de wedstrijd. Seijas mocht met een invalbeurt nog iets proberen forceren. Tucudean bereikte Reza andermaal, maar zijn schot werd gekeerd door een snel teruggelopen Koulibaly.

Rood voor Tucudean

Tucudean liep nog tegen een rode kaart aan, nadat hij uit frustratie om een slechte pass van Reza de enkel van Koulibaly aantrapte. Een gretige Seijas knalde vlak voor tijd nog onbesuisd naast. In de ultieme slotfase moest Van Damme zijn ploeg nog recht houden door een bal van Joseph-Monrose van de lijn te halen.

Genk blijft zo derde, met twee punten meer dan Standard, vierde in de stand. Geen van beide kon dus profiteren van het gelijkspel in Club Brugge-Anderlecht.

MCe Foto: John Thijs

Meer voetbalnieuws