Depardieu opent restaurant in nieuw vaderland

De in Rusland ingeburgerde acteur Gérard Depardieu zal ook in zijn nieuw vaderland als gastronoom actief zijn. De filmster wil een restaurant openen in Saransk, circa 650 kilometer ten zuidoosten van Moskou. Dat zei een woordvoerder van het stadsbestuur zaterdag aan het persagentschap Interfax.

drombouts

Depardieu ontving in de hoofdstad van de deelrepubliek Mordovinië tijdens een plechtigheid zijn verblijfsvergunning. Officieel woont hij in de Democratiestraat 1 in een woning van Nikolai Borodatsjev, de chef van het staatsfilmarchief. In zijn geboorteland Frankrijk bezit Depardieu al verschillende restaurants.

"Ik vertel aan iedereen dat Rusland een open land is met geweldige tradities en een rijke cultuur", verklaarde Depardieu. "En om zich een mening te vormen, moet men hier zijn en geen achterhaalde vooroordelen verspreiden".

De acteur, die in de strijd om een geplande rijkentaks Frankrijk de rug heeft toegekeerd, beloofde opnieuw Russisch te leren. Nu wil hij eerst het land en zijn bevolking echt leren kennen. Volgens mediaberichten wil de acteur, die onder meer schitterde in "Asterix en Obelix", in Mordovinië ook op everzwijnenjacht gaan.

Belga Foto EPA

MEER OVER Gérard Depardieu