Metalband uit Leest wil Graspop veroveren

Hexa Mera, een vijfkoppige metalband uit Leest (Mechelen), is de tweede weekwinnaar van de 'Red Bull Bedroom Jam 2013'. De band verhuist nu naar de Festival Chart, en speelt samen met negen andere winnaars de grote finale op zondag 5 mei in Trix in Antwerpen.

Sven Van Haezendonck

Als de jongens uit Leest nog een trapje hogere geraken, zijn ze op weg naar een plaats op het podium van Graspop Metal Meeting of Dour Festival. "Onze teksten gaan nogal vaak over de minder mooie kant van de mens: geweld, oorlog en zo meer", zegt gitarist Jan Huygens. "Dus zochten we een bandnaam die daarbij aansloot."

Hoewel niemand van de bandleden gelovig is, zagen ze inspiratie in het scheppingsverhaal. De niet zo mooie mens waarover ze het vaak hebben in hun songs, werd door God geschapen op de zesde dag. Vandaar de bandnaam: Hexa Mera, oud-Grieks voor 'zesde dag'. "En het klonk ook mooi," lacht Jan Huygens.

Hexa Mera is Yannick Schmit (zang), Pierre Baudez (drums), Dennis De Braekeler (bas), Dennis Hemmerechts (gitaar) en Jan Huygens (gitaar). De band speelt melodische death metal en nam in de zomer van 2011 een eerste demo met 5 nummers op: 'Descent Into Decay'. Sindsdien deelden ze het podium met verschillende Belgische en internationale bands en wonnen eind 2012 de Huginn's Awakening Fest Battle. Red Bull Bedroom Jam is de volgende battle die ze hopen te winnen.

Dankzij de 'Red Bull Bedroom Jam kunnen de Leestenaars nu een professionele videoclip opnemen. Meer informatie vindt u

.

Bekijk hier het resultaat:

SVH

Foto's Red Bull/Ruud Lenaerts

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio