Mechelen plant taks op voetbaltickets (audio)

Om de stadskas te spijzen, wil Mechelen een taks invoeren op de verkoop van voetbaltickets. Dat is door verschillende vertrouwelijke bronnen in het stadhuis aan onze redactie bevestigd.

tmas

De kosten voor de veiligheid in en rond de voetbalstadions van KV en Racing Mechelen lopen hoog op. Het prijskaartje voor de inzet van politie wil het stadsbestuur nu deels terugvorderen via de clubs en hun supporters. Per verkocht ticket zou een euro naar de stad gaan.

Er zou eveneens sprake zijn van een taks op de verkoop van bioscooptickets, maar daarover zou nog geen akkoord zijn bereikt. Dat is er wel voor voetbaltickets. Een van de creatieve oplossingen, zo wordt gezegd, die ook andere centrumsteden hanteren. Volgende week communiceert het stadsbestuur over de begroting.

Mechelen staat de komende jaren voor 20 miljoen euro besparingen per jaar. De stadsdiensten moeten elk ruim tien procent bezuinigen, en ACOD-secretaris Ghislain Barra gaf vrijdag al aan te vrezen voor inleveringen en ontslagen bij de ambtenaren. Een verhoging van de personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing komt er niet. De stad schrapt wel premies, bijvoorbeeld voor gevelrenovatie, en er worden nieuwe taksen zoals die op tweede verblijven en toeristen ingevoerd.

Beluister hier de reactie van schepen van Sport Walter Schroons (CD&V):

SVH Archieffoto

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio