Groep Heylen neemt NV Huyghebaert over

Groep Heylen uit Herentals gaat de Handelsmaatschappij Eugène Huyghebaert uit Mechelen, bekend van de retailmerken ‘Prima’ en ‘Uw buurtwinkel’, overnemen.

ikerremans

“Wij zien in de markt steeds meer ruimte voor de authentieke (buurt)winkel”, verduidelijkt CEO Didier Clerx van Groep Heylen. “Klanten zijn op zoek naar contact. Naar een winkelier die zijn producten kent en die tijd maakt voor de klant. Initiatieven zoals ‘De Gouden Glimlach’ in de stad Antwerpen, die de buurtwinkel promoten als onmisbare schakel in het sociale weefsel, bevestigen deze trend en visie.”

Huyghebaert is op dit moment als groothandel bezig voor ongeveer 400 winkels. Daarvan zijn er ongeveer 100 actief onder de naam ‘Prima’ en nog eens 50 onder de naam ‘Uw buurtwinkel’. Daarnaast levert de onderneming aan 250 winkels die onder hun eigen naam werken. Huyghebaert is ook de eigenaar van drie Cash&Carry’s onder de merknaam ‘Cashwell’.

“De afgelopen jaren deden wij al aanzienlijke financiële en organisatorische inspanningen om de nodige veranderingen door te voeren”, zegt directeur Philippe Nowé namens de familie Huyghebaert. “Die waren succesvol, maar onvoldoende om de operationele resultaten écht positief te maken. Wij hebben vertrouwen in de nieuwe eigenaar die deze inspanning wil verder zetten en versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze maken. Ook in het belang van onze goede en trouwe werknemers.”

Voor de 152 werknemers van Huyghebaert zelf verandert er voorlopig niets.

Groep Heylen is onder meer bekend van investeringen in logistieke activiteiten, onder meer in de uitbouw van 'Antwerp-East Port' langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Er werden geen details vrijgegeven over de overnameprijs.

Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners