Morgen mogelijk toch hinder bij NMBS

In tegenstelling tot wat de spoorbonden eerder verkondigden zal er morgen mogelijk toch hinder zijn bij de NMBS. ACOD Spoor krijgt naar eigen zeggen van de directie geen toelating om in de treinen een solidariteitsboodschap te communiceren en veronschuldigt zich alvast voor eventuele hinder.

De vakbonden verwachten morgen tien- tot twintigduizend betogers in Brussel - de manifestatie wordt georganiseerd voor het behoud en de verhoging van de koopkracht van de werknemers - maar weten voorlopig niet welke sectoren vooral vertegenwoordig zullen zijn.

Eerder kondigden de vervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC al aan dat hun dienstverlening naar alle waarschijnlijkheid verstoord zal zijn. Bij de spoorbonden weten ze nog niet wat de impact zal zijn van het weigeren van een alternatieve actie. "ACOD Spoor betreurt deze houding en wil haar solidariteit benadrukken. De actie onderschrijven we ten volle", klinkt het.

Luchthaven Charleroi

De aankondiging van het ontslag van een werknemer van de beveiligingsfirma Securitas en de algemene betoging van de vakbonden donderdag in Brussel kunnen tto slot ook hinder veroorzaken op de luchthaven van Charleroi (BSCA). Het hoofd van de FGTB Charleroi, Carlo Briscolini, heeft woensdag tijdens een persconferentie gemeld dat er mogelijk een werkonderbreking van de veiligheidsagenten van de luchthaven kan zijn.

FiVr/Belga Archieffoto PhotoNews

Nu in het nieuws