Franse soldaat die in Mali omkwam was afkomstig uit Brecht

Print

Franse soldaat die in Mali omkwam was afkomstig uit Brecht

Brecht - De Franse soldaat die dinsdag omkwam bij gevechten met islamistische rebellen in het noorden van Mali, was de 33-jarige onderofficier Harold Vormezeele. Dat heeft de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian meegedeeld.

Vormezeele was afkomstig uit Brecht en werd in 2010 (en niet 2012 zoals eerder aangekondigd) genaturaliseerd tot Fransman.

De onderofficier maakte deel uit van een eliteregiment van het Vreemdelingenlegioen, dat gekazerneerd was op Corsica. "Vormezeele is gevallen terwijl hij de opdracht vervulde die hem was gegeven, om onze veiligheid en onze vrijheid te verdedigen op Malinees grondgebied", zegt Le Drian in een persbericht.

Vormezeele werd op 24 juli 1979 geboren in België. Hij bood zich als 19-jarige in februari 1999 als vrijwilliger aan in het Vreemdelingenlegioen en hij diende gedurende bijna 14 jaar in het Franse leger.

Frankrijk verloor al twee soldaten tijdens de interventie in Mali. Op 11 januari, in de eerste uren van de operatie Serval, kwam bataljonscommandant Damien Boiteux om het leven.

Foto AFP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio