Carnavalist verdrinkt aan Vlasmarktbrug

Carnavalist Geert Van Damme sukkelde dinsdagnacht in het water. Een tweede man sprong hem achterna, maar kon hem niet meer redden. Ook de hulpdiensten konden dat niet meer.

ikerremans

Op de laatste dag van carnaval in Dendermonde was er de alternatieve popverbranding op de Grote Markt. Die lokte heel wat carnavalisten naar het stadscentrum. Toen Geert Van Damme (45) om 4.30u met zijn schoonbroer, Johnny S. uit Aalst, naar huis wilde gaan, belandde hij in de Dender aan de Vlasmarktbrug.

De twee wilden een kortere weg nemen naar het huis van Van Damme in de Sint-Jorisgilde, door het jaagpad langs het water te gebruiken. Maar door de werken aan een appartementsgebouw stonden er werfhekkens en die maakten de doorgang heel smal. Daarbij kwam dat de feestvierders ook gedronken hadden.

“Eén van de mannen, de 44-jarige Johnny S., kon op eigen krachten uit de rivier kruipen”, verduidelijkt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. “De andere diende uit het water te worden gehaald door de brandweer. Er werd nog geprobeerd de man te reanimeren, maar de man overleed in het ziekenhuis.”

Het parket onderzoekt de zaak verder. “Ik heb het politierapport omtrent het ongeval opgevraagd”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Ik weet niet of het jaagpad door de werken al dan niet afgesloten moest zijn. Het is in ieder geval wel een gevaarlijke situatie en we zullen nagaan of het sowieso niet nodig is om het gedurende de resterende tijd van de werken af te sluiten.”

Geert Van Damme laat een vrouw en een dochtertje na.

SVOV

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio