1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Prins Laurent gewond bij skiongeval

Prins Laurent (50) is dinsdag gewond geraakt bij een skiongeval in het Oostenrijkse Lermoos. Laurent is daar, zoals ieder jaar, met zijn gezin op skivakantie. Het ziekenhuispersoneel zegt dat de prins het hospitaal pas vrijdag mag verlaten.

fvranckx

"Het klopt dat prins Laurent maandagnamiddag een skiongeval heeft gehad, maar met de verwondingen van de prins valt het mee", zegt Pierre Legros, advocaat van de prins. "Ook al zijn de verwondingen niet zo erg, het blijft een ongeval natuurlijk, en de prins heeft zich in het ziekenhuis laten verzorgen."

Volgens de persdienst van het paleis heeft Laurent het ziekenhuis "heel snel weer kunnen verlaten" maar de woordvoerder van het universitair ziekenhuis van Innsbruck, Johannes Schwamberger, spreekt dat tegen.

"De Belgische prins Laurent is hier dinsdag aangekomen. Hij is hier in de nacht van dinsdag op woensdag gebleven voor verdere observatie. Vandaag ondergaat hij verdere tests, en dan zullen de arsten beslissen wanneer hij het ziekenhuis kan verlaten. Dat zal ten laatste vrijdag gebeuren."

Ook Schwamberger bevestigt dat Laurent geen levensbedreigende verwondingen heeft opgelopen, maar trad niet in detail over de aard van de verwondingen.

Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio