Ouders van slachtoffers Ronald Janssen financieel aan de grond

Het nieuws dat het spaargeld van seriedoder Ronald Janssen - zo’n 144.000 euro in totaal - bijna integraal naar zijn familie is gevloeid, is bij de ouders van de slachtoffers bijzonder hard aangekomen. Daarom getuigen de ouders nu voor het eerst hoe de moord op hun kind en de nasleep daarvan een financiële strop rond hun hals heeft gelegd.

tmas

Lees ook: Families van slachtoffers Ronald Janssen krijgen samen amper 614,37 euro

“Sinds de dood van onze zoon hebben we al voor 45.000 euro kosten gemaakt”, zucht Ivo Paulus, vader van de vermoorde Kevin (22). “Al ons spaargeld is op. En ondertussen hebben we nog geen cent schadevergoeding gezien. Maar ondertussen heeft de familie van de moordenaar van Kevin wel 106.000 euro op hun rekening staan. Dat wringt bij mij ongelooflijk hard. Wij willen geen geld omdat onze zoon gestorven is. Dat brengt hem niet terug. Het enige wat wij willen, is dat onze kosten worden terugbetaald. Zodat wij toch nog een beetje een leven hebben."

Ook bij de ouders van de vermoorde Shana Appeltans (18), de vriendin van Kevin Paulus, is de financiële kater bijzonder zwaar. De familie heeft zelfs een lening afgesloten om alle kosten te kunnen betalen. "Op de dag dat het assisenproces in september 2011 begon, hadden wij al voor 26.000 euro kosten gemaakt”, zegt Peggy Bellen, de moeder van Shana. "Sinds het proces heb ik zelfs niet meer de moeite genomen om alle kosten nog bij te houden.”

Lees vandaag meer in uw krant.

KoSn Foto's Belga/TVG: de familie van Kevin Paulus (links) en Shana's mama Peggy Bellen (rechts)

MEER OVER Ronald Janssen