Openbaar vervoer verwacht hinder door nationale betoging

De vakbondsbetoging op donderdag 21 februari in Brussel zal waarschijnlijk de dienstverlening van vervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC verstoren. Dat kondigden de maatschappijen dinsdag in een gemeenschappelijk persbericht aan. De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor verwacht dan weer dat de betoging een beperkte impact zal hebben op het treinverkeer.

De vervoersmaatschappijen stellen dat het momenteel nog niet in te schatten is of de dienstverlening daadwerkelijk verstoord zal worden, of hoeveel hinder er zal zijn. De reizigers kunnen daarvoor donderdag terecht op de informatiekanalen van de vervoermaatschappijen.

Zo kunnen zij vanaf 6.00 uur terecht op www.delijn.be, www.mivb.be en www.infotec.be. De Lijn is ook bereikbaar op het telefoonnummer 070 220 200, de MIVB op 070 23 20 00. De Lijn geeft de verkeersredacties van de radiozenders tevens een overzicht van mogelijke hinder.

Treinverkeer

De socialistische vakbond ACOD Spoor verwacht dat het treinverkeer donderdag een beperkte impact zal ondervinden van de vakbondsbetoging op donderdag 21 februari. Dat werd vernomen bij nationaal secretaris Rudy Verleysen.

"Er is een stakingsaanzegging ingediend, maar de oproep geldt voor het personeel dat niet rechtstreeks betrokken is bij het treinverkeer", klinkt het dinsdag. Personeel zoals treinbestuurders, -begeleiders en werknemers in seinhuizen zouden dus niet betrokken zijn.

Loonstop

Donderdag 21 februari houden de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB een interprofessionele actiedag met een manifestatie in Brussel. De bonden zijn niet te spreken over de loonstop die de regering heeft opgelegd.

Belga Archieffoto

Nu in het nieuws