Opa van verkracht meisje dankt politie

Opa van verkracht meisje dankt politie

Opa van verkracht meisje dankt politie

Print
Mechelen - Als door een bom getroffen. Zo voelde grootvader M. uit Herentals zich zondagochtend toen zijn zoon hem belde met de mededeling dat zijn kleindochter de avond ervoor in Mechelen was ontvoerd en verkracht door een bende van vijf jongeren.

"Het neigt naar een Dutroux-scenario", gruwelt grootvader M. "Maar hoe vreselijk het ook is wat mijn veertienjarige kleindochter heeft meegemaakt, we hebben haar nog."

De verkrachting, die door een lid van een bende gebeurde, vond afgelopen zaterdag plaats. Het slachtoffer, een meisje uit Grimbergen, en de verdachten, allen jongeren uit Mechelen, waren die avond aanwezig op een chirofuif in Perron M op het Douaneplein. Ze zijn opgepakt op basis van camerabeelden. De jongeren zijn afkomstig uit Armenië, Oekraïne en Roemenië. De meerderjarige verschijnt vandaag (vrijdag) voor de raadkamer, de minderjarige verdachten zijn in de gesloten instelling van Everberg geplaatst.

Lees ook: Jongeren verkrachten meisje (14) in kelder

"Mijn kleindochter mocht van haar ouders naar die fuif en ze zou daarna bij een vriendinnetje blijven slapen", zegt M. "Maar het ging fout toen ze op die fuif onwel werd. We vermoeden dat er iets in haar drankje is gedaan. Toen ze buiten een luchtje ging scheppen, werd ze aangesproken door iemand die voorstelde haar naar huis te brengen. Maar in plaats daarvan werd ze naar de kelder van een appartementsgebouw gebracht en door vijf daders aangerand. Een van hen verkrachtte haar ook. Ik zie in de manier waarop de ontvoering en de verkrachting verliep een goed doordacht plan."

Ouders en grootouders wensen uitdrukkelijk de Mechelse politie te bedanken: "Die speelden kort op de bal. Ze behandelden haar ook echt als een slachtoffer."

Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) benadrukt dat dit incident het nut van de camera's bewijst.

HHM / SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio